top of page
Search
  • highfieldpatrol8

Stil Snaga Integritet

Updated: Oct 23, 2021

Ovako je portal www.gumenjaci.com najavio HIGHFIELD gumenjake kad su prije 5 godina sramežljivo došli na HR tržište...


Ako vas zanima kako izgledaju gumenjaci iz budućnosti potražite brend pod nazivom HIGHFIELD na slijedećem sajmu nautike koji posjetite. Iako postoji i radi već 26-tu godinu, povijest ove firme kao ni sam brend nisu nam poznati (osim rijetkim specijalcima koji pohode sajmove po Europi) iz razloga što ovaj proizvođač alu-gumenjaka dolazi iz daleke Australije gdje je alu brodogradnja nešto sasvim normalno, a zastupljenost aluminija je jako velika. Alu-gumenjake HIGHFIELD u Australiji već dugi niz godina upotrebljavaju sve državne službe na moru (policija, civilne službe sa spašavanje, SAR...) pa tako i ostali, od privatnih vlasnika jahti pa do rekreativaca, ronilaca i sl. Međunarodna mreža od 36 dilera diljem svijeta govori puno.

U 25 godina razvoja i usavršavanja HIGHFIELD je danas firma u francuskom vlasništvu sa evropskim menađmentom i svojom vrlo moderno opremljenom tvornicom u Kini. Svi materijali koji se koriste u proizvodnji su od najkvalitetnijih europskih proizvođača pa tako Hypalon ORCA dolazi iz Francuske, PVC Mehler iz Njemačke, gumeni dijelovi iz Italije itd. Aluminij koji se koristi za proizvodnju je posebni Marine Grade aluminium alloys 5052, a debljina zavisno od modela do modela varira od 2,5 mm do 5 mm.


Trend aluminija koji nezaustavljivo dolazi i polako prelazi u vodstvo u odnosu na plastiku (ovdje pričamo o kategoriji opena i gumenjaka), a polako kuca i na HR vrata. Naime poznati diler plovila Burin Boats iz Slovenije u vlasništvu brače Havlina postao je oficielni diler HIGHFIELD-a za područje Slovenije i Hrvatske. U Hrvatskoj mu je partner u ovom poslu firma Alimar Skiper Sistemi d.o.o. poznatija kao EMERGENSEA mreža pomoći na moru. Prvu prezentaciju na ovom području imao je HIGHFIELD na lanjskom sajmu nautike u Biogradu, a od ove će se godine ovi gumenjaci sve više viđati po sajmovima u HR i šire.

Obzirom da još nije bilo prilike testirati ove, a ni opčenito, alu-gumenjake mogu samo prenijeti svoje dojmove iz Dusseldorfa gdje je bio predstavljen model 540 i 620. Eloksirani aluminij koji se doima kao ispolirana plastika, dizajn konzole i T topa koji smo viđali kod Boston Whalera, a sve skupa kad stupite na palubu djeluje kao odlijev. Dizajn pomalo neobičan, ali brzo ulazi pod kožu i više ne želite natrag, a tome doprinosi i vrhunska završna obrada svakog detalja. Oduševljenje koje su izrazili novinari slovenskog Vala nakon testa 590-ice glasilo je otprilike: ...u hidrodinamičke osobine nismo ni sumnjali, pa to je HIGHFIELD.
Prvi veči primjerci iz nove serije PATROL (modeli veličine 660, 760 i 860) mogli bi do kraja jeseni i zaploviti Jadranom pa će tako krenuti i prvi testovi kako bi svoje dojmove iskazali najbolji poznavaoci gumenjaka. Kako će ih se dojmiti alu-gumenjaci doznat ćete uskoro i to na ovom nautičkom portalu.

Napomena: Iskoristite priliku i među prvima se pribilježite za naruđbu jednog od gumenjaka iz serije Patrol do 31.08.2016. Uvjeravamo vas da će te biti ugodno iznenađeni promo cijenama ovih vrhunskih gumenjaka. Napominjemo da ova ponuda vrijedi jednokratno i neće se ponavljati! Upite šaljite na prodaja@highfield-patrol.com


Danas, krajem 2021, gotovo da nema nitko ko se bavi poslovima na moru a da nije ćuo za HIGHFIELD gumenjake. Nijedan brend nije u tako malo vremena napravio takav proboj na tržište kao HIGHFIELD. Trenutno je HIGHFIELD drugi najveći proizvođač gumenjaka na svijetu iako ne proizvodi gumenjake sa plastičnim trupom.

Ukoliko danas dođete na bilo koji sajam u Hrvatskoj možete primjetiti koliko brzo idu promjene u kvaliteti i dizajnu kada je HIGHFIELD u pitanju.


Foto: Arhiva Alimar Skiper Sistemi d.o.o.

Tekst: www.gumenjaci..com


8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page